В Україні запрацювала нова міжнародна платіжна система

В Україні запрацювала нова міжнародна платіжна система

Укрінформ
Національний банк узгодив правила роботи в Україні міжнародної платіжної системи "AVERS №1".

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України узгодив правила міжнародної платіжної системи "AVERS №1" та видав платіжній організації цієї системи ПАТ "Кредит Оптима Банк" (м. Київ) свідоцтво від 23 березня 2017 року № 33. Відомості про міжнародну платіжну систему "AVERS №1" унесено до Реєстру платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

Згідно з правилами міжнародної платіжної системи "AVERS №1", учасниками платіжної системи можуть бути банки України та небанківські фінансові установи, що мають ліцензію на переказ коштів без відкриття рахунків та які на підставі договору з платіжною організацією надають послуги користувачам міжнародної платіжної системи "AVERS №1" щодо переказу коштів за допомогою цієї системи. Розрахунковим банком платіжної системи є ПАТ "Кредит Оптима Банк".

 Нова платіжна система здійснює перекази в межах України в національній валюті: від фізичних осіб на користь фізичних осіб, готівкові або безготівкові для виплати готівкою або зарахування коштів на рахунок; від фізичних осіб на користь юридичних осіб, від юридичних осіб на користь фізичних осіб, безготівкові для зарахування на рахунок. "AVERS №1" обслуговує також транскордонні перекази в іноземній валюті від фізичних осіб на користь фізичних осіб, готівкові або безготівкові для виплати готівкою або зарахування коштів на рахунок.

Система підтримує здійснення грошових переказів у гривні, доларах США, євро, рублях РФ.

 У НБУ нагадують, що станом на 27 березня до Реєстру внесено відомості щодо 26 міжнародних та внутрішньодержавних систем переказу грошей. Усього за січень-лютий 2017 року за допомогою платіжних систем переказано: в Україну - 344 млн дол. США, за межі України - 42 млн дол. США, в межах України - 657 млн дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-