Brent подорожчала до $51 за барель

Brent подорожчала до $51 за барель

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися у вівторок в очікуванні галузевих оцінок запасів нафти у США, які повинні задати настрій на ринку у короткостроковій перспективі, а Міжнародне енергетичне агентство прогнозує істотний попит в Азії.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,47% - до 51,14 долара за баррель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI підвищилася на 0,59% - до 48,01 долара за баррель.

У понеділок "чорне золото" знижувалося у ціні на фоні п'ятничних даних американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes про зростання кількості бурових установок у США. Як повідомила компанія, за підсумками робочого тижня, що завершився 24 березня, кількість бурових установок у США зросла на 20 штук або на 2,53%, до 809 одиниць. У річному вираженні кількість бурових установок у США зросла на 345 штук або на 74,4%.

Сьогодні Американський інститут нафти (АРI) опублікує оцінки запасів сирої нафти і нафтопродуктів у США минулого тижня, а в середу з'являться аналогічні дані від Міністерства енергетики США, за якими інвестори стежать з великою увагою. Очікується, що запаси нафти зросли на 1,183 млн баррелів, запаси дистилятів скоротилися на 1,106 млн баррелів, а запаси бензину зменшилися на 1,933 млн баррелів.

Ціни на нафту впали до листопадового мінімуму під час північноамериканської торговельної сесії, оскільки побоювання з приводу величезних запасів нафти у США продовжують негативно позначатися на настроях, незважаючи на те, що представники ОПЕК і виробників, які не входять у нафтовий картель, домовилися обговорити ідею продовження угоди про скорочення обсягу видобутку ще на шість місяців.

"Члени ОПЕК відомі тим, що говорять одне, а роблять інше", - прокоментував газеті The Wall Street Journal аналітик OptionsXpress у Сіднеї Бен Ле Брун (Ben Le Brun).

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 51,13 долара за баррель. На відкритті Brent торгувалася по 50,98 долара за баррель, що на 8 центів вище від рівня закриття торгів ($50,90).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-