Нацкомісія зафіксувала обвалення на третину фондового ринку

Нацкомісія зафіксувала обвалення на третину фондового ринку

Укрінформ
У лютому 2017 року загальний обсяг торгів на організованому ринку становив 21,6 млрд грн, що на 8 млрд грн менше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР.

"Загальний обсяг торгів на організованому ринку у лютому 2017 становив 21,6 млрд грн. Порівняно з лютим 2016 року обсяг торгів зменшився на близько 8 млрд грн за рахунок зменшення обсягу торгів з ОВДП", - йдеться у повідомленні.

При цьому біржові контракти укладались на 5 з 8 фондових бірж. Понад 90% обсягу торгів сконцентровано на ФБ "Перспектива" та ФБ "ПФТС". Водночас найбільша кількість біржових контрактів укладена на "Українська біржа" (близько 90% всіх біржових контрактів). Обсяг торгів на неорганізованому ринку продемонстрував 6-місячний мінімум, разом з тим структура торгів значно відрізнялась від біржових.

Обсяги торгів з цінними паперами та іншими фінансовими інструментами на позабіржовому ринку були менш волатильними порівняно з організованим. Зручний процес трейдингу на біржах і поступове формування ліквідності по ОВДП на організованому ринку стали основними факторами зменшення операцій на позабіржовому ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-