На Буковині за рік реалізовано більше сотні інвестиційних проектів

На Буковині за рік реалізовано більше сотні інвестиційних проектів

Укрінформ
На Буковині торік було реалізовано 144 інвестиційних проекти, найбільшим стратегічним проектом є будівництво Дністровської ГАЕС.

Про це під час сесії Чернівецької обласної ради розповів голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук, повідомляє прес-служба облради.

«Найбільшим стратегічним проектом, що реалізується в області, є будівництво Дністровської ГАЕС інвестиційною вартістю 10,9 млрд грн. Воно є й водночас одним із найбільших інфраструктурних проектів, який реалізується в Україні, – повідомив голова ОДА. - Загалом в області реалізовувалось ще 143 інвестиційних проекти орієнтовною вартістю 936 млн грн, з них завершено 112 проектів вартістю 427,5 млн грн».

Як уточнили в ОДА, це 22 проекти з розвитку транспортної інфраструктури, 20 проектів у житловому будівництві, по 18 - у сферах промисловості та інших галузях, 15 - у сфері ЖКГ, 13 - у сфері високопродуктивного агропромислового розвитку, чотири - у рекреаційно-туристичній сфері та два з протипаводкового захисту.

Також торік значно збільшилися надходження до бюджетів області. Зокрема, до державного та місцевих бюджетів надійшло податків і зборів, що справляються на території області, в сумі 5 444,1 млн грн, що на 1 383,1 млн грн (34,1 відсотка) більше, ніж за попередній рік. Надходження до держбюджету склали 2 914,2 млн грн, або на 509,2 млн грн (21,2 відсотка) більше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-