Рева переконує: Вигідніше сплачувати податки, а не штрафи

Рева переконує: Вигідніше сплачувати податки, а не штрафи

Укрінформ
Штрафні санкції є механізмом для запобігання порушення трудового законодавства, а не додатковою статтею витрат для підприємців.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, інформує прес-служба відомства.

"Адекватні розміри штрафів спонукають підприємців не порушувати закон, а тих, хто порушує, - вийти з тіні. Вони не передбачені для законослухняних підприємців. Адже підприємці розуміють, що сплачувати податки та забезпечувати дотримання прав своїх працівників сьогодні вигідніше, ніж виплачувати штрафи за порушення законів", - пояснив Рева.

За його словами, раніше перевіряючі інстанції інколи просто не могли потрапити на підприємство з інспекцією через недопуск керівництвом.

"А сьогодні відбуваються реальні зміни у сфері детінізації, тому що недопуск інспектора з перевіркою на підприємство, не оформлення працівників з метою мінімізації сплати податків і зборів та не забезпечення належних умов праці тягнуть за собою високу відповідальність", - підкреслив урядовець.

 Він також акцентував увагу на можливості проведення перевірок підприємств на предмет дотримання законодавства за ініціативи самих підприємців.

Тобто підприємці викликають інспекторів Державної служби з питань праці для проведення перевірки та виявлення порушень без будь-якої подальшої відповідальності для них та можуть добровільно усунути знайдені недоліки та повернутися у правове поле.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-