ДФС розробила пропозиції щодо цін на сигарети

ДФС розробила пропозиції щодо цін на сигарети

Укрінформ
У Фіскальній службі вважають, що роздрібна ціна на пачку сигарет з фільтром має бути не нижче 21,1 грн, а без фільтра - 18,84 грн.

Про це йдеться у проекті постанови Кабінету міністрів України «Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну», повідомляє ДФС.

Згідно з документом, оптово-відпускна ціна на пачку сигарет без фільтру має становити 18,25 грн, а роздрібна - 18,84 грн. При цьому оптово-відпускна ціна на пачку сигарет з фільтром має становити 20,44, а роздрібна - 21,1 грн.

Крім того, документом передбачається запровадження відповідних цін на сигари, включаючи сигари з відрізаними кінцями, та сигарили (тонкі сигари), з вмістом тютюну.

У ДФС зазначають, що в умовах конкурентної боротьби між виробниками тютюнових виробів за останні два роки на цьому ринку спостерігається зниження цін на всі бренди сигарет від 20 до 30 відсотків. Навіть після підвищення ставки акцизного податку на 40 відсотків з 1 січня 2016 року пропорційного підняття цін на сигарети не відбулося. З точки зору виконання фіскальних функцій непрямі податки більш ефективні, ніж прямі. Водночас природа непрямих податків полягає в тому, що вони враховуються у відпускній ціні на товари.

Ця постанова набирає чинності через 15 днів з дня опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-