Нардеп пояснив затримку траншу МВФ для України

Нардеп пояснив затримку траншу МВФ для України

Укрінформ
Одна з основних причин відтермінування траншу МВФ Україні - це політичні ігри, коли обирали аудитора НАБУ.

Про це у ефірі Еспресо.TV розповів народний депутат від фракції БПП Андрій Антонищак.

"Вже знали в нас в Україні ще за тиждень перед цим, що траншу не буде, але робили "хорошу міну при поганій грі". Що стосується корупції - то це теж правда. Я думаю, що одна з основних причин (відтермінування траншу, - ред.) - це ігри, коли обирали між американським аудитором, який пройшов усі щаблі вибору і оцим британцем, який вискочив як "чорт з табакерки", - розповів нардеп.

За його словами, якщо не буде фінансових дірок в митній службі, "Укрзалізниці", "Укртрансгазі" та інших державних компаніях, Україна сама зможе давати позики Міжнародному валютному фонду.

"Я вже більше ніж півроку виступаю проти позик з МВФ. Давайте подивимося куди вони йдуть і куди ми їх витрачаємо? Ми беремо гроші МВФ і їм же віддаємо з відсотками. Чому ми не вкладаємо їх в економіку? Ми не приймаємо законів, які стимулюють економіку, промисловість", - переконаний нардеп.

Нагадаємо: ще минулого тижня Президент Порошенко заявляв, що МВФ гарантовано виділить Україні черговий 1 млрд грн. Однак, напередодні МВФ відкладав на невизначений термін питання надання траншу для України.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що це пов’язано з необхідністю уточнення економічних наслідків та макропоказників країни внаслідок офіційної блокади ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-