Китайський банк знижує ставку за

Китайський банк знижує ставку за "зерновим" кредитом для України

Укрінформ
Україна досягла принципової домовленості з Ексімбанком Китайської Народної Республіки про зниження ставки за кредитом для Державної продовольчо-зернової корпорації України.

Про це у Фейсбуці повідомив міністр агрополітики України Тарас Кутовий.

"Керівництво ДПЗКУ разом з міністерством провело плідні перемовини з віце-президентом Ексімбанку КНР. Обсяг пониження в процесі обговорення і є предметом до затвердження китайською стороною. Головне, що досягнуте принципове рішення", - наголосив міністр.

Китайська сторона також погодилася на використання кредитних коштів для реалізації двох взаємовигідних проектів: закупівлю вагонів-зерновозів в українських вагонобудівників через відкритий тендер та поставку засобів захисту рослин в Україну.

У 2012 році Експортно-імпортний банк Китаю видав ДПЗКУ кредит у розмірі $1,5 млрд на виконання Генеральної угоди зі стратегічним партнером компанією ССЕС. У рамках угоди українська сторона повинна поставити в Китай 5,16 млн т зернових. Проте в умовах рекордно-низьких цін на зерно і фіксованої маржі ця домовленість вимагає істотної трансформації.

Раніше Кутовий направив китайській стороні пропозицію про купівлю активів ДПЗКУ - найбільшого держоператора на аграрному ринку України. За його словами, китайська сторона розглядає варіант часткового викупу і зараз очікує офіційного роз'яснення про порядок, процедуру, строки та умови приватизації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-