Найбільшою перешкодою для бізнесу є силовий блок - Данилюк

Найбільшою перешкодою для бізнесу є силовий блок - Данилюк

Укрінформ
Силовий блок, що веде боротьбу з економічними злочинами, нині є найбільшою перешкодою для бізнесу.

Про це під час засідання Кабінету міністрів сказав міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Система і методи роботи силового блоку лишилися незмінними і вони є перепоною номер один для розвитку бізнесу в Україні. Ми це чуємо як від національного бізнесу, так і іноземних компаній, які зацікавлені інвестувати", - сказав Данилюк.

Він нагадав, що з економічними злочинами ведуть боротьбу чотири органи.

"Але ефективна боротьба з економічною злочинністю практично не здійснювалася. За 2016 рік податковою міліцією було відкрито близько 9 тис. проваджень, з них чверть була закрита за відсутністю складу злочину, до суду дійшло тільки 9%. Сума, отримана у підсумку державою, була меншою, ніж витрачено на утримання податкової міліції", - зазначив Данилюк.

Водночас прем’єр Володимир Гройсман у своєму Твіттері написав: «На минулому тижні зустрічався з силовиками. Від кожної служби повинен йти чіткий сигнал: перестаньте "кошмарити" бізнес!». До цього голова уряду додав, що підприємців, які мають порушення, жорстко каратимуть. Але «інші 99% підприємців добросовісні, і їх треба захищати і головне – допомагати».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-