Нафта дешевшає на даних про зростання запасів у США

Нафта дешевшає на даних про зростання запасів у США

Укрінформ
Ціна нафти знижується в середу на даних Американського інституту нафти (API) про зростання запасів "чорного золота" у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,69% - до 50,61 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знизилася на 0,77% - до 47,87 долара за барель.

Згідно зі звітом API, комерційні запаси нафти у США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 17 березня, зросли на 4,5 мільйона барелів, до 533,6 мільйона барелів. При цьому аналітики, опитані агентством Рейтер, очікували меншого збільшення показника - на 2,8 мільйона барелів. Запаси на найбільшому в країні терміналі в Кушингу (Cushing) збільшилися на 2 мільйони барелів.

Аналогічна статистика Управління енергетичної інформації (EIA) вийде сьогодні о 16.30 КСК.

Зростання запасів пояснюється нарощуванням видобутку нафти в США, яка збільшилася більш ніж на 8 відсотків з середини 2016 року і сьогодні перевищує позначку в 9,1 мільйона барелів на добу.

Зростання виробництва нафти в США, як і в інших регіонах, поряд з високим рівнем запасів підривають зусилля ОПЕК і держав, що не входять в картель, які раніше домовилися скоротити видобуток протягом першого півріччя сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу.

"Скорочення видобутку ОПЕК поки не призвело до істотного зниження запасів (нафти), і гравці на фінансових ринках втратили терпіння", – сказали в середу аналітики банку Jefferies, додавши при цьому, що ринок почне відчувати наслідки зниження виробництва нафти до другого півріччя, якщо ОПЕК продовжить термін дії угоди.

У той же час деякі аналітики застерегли, що перенасичення ринку в найближчі роки може зберегтися, враховуючи зростання виробництва сланців у США і перспективу повернення видобутку ОПЕК на повну потужність.

Станом на 09:00 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 50,68 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 50,88 долара за барель, що на 8 центів нижче рівня закриття торгів ($50,96).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-