Ціни на нафту малорухомі: Brent торгується вище $51 за барель

Ціни на нафту малорухомі: Brent торгується вище $51 за барель

Укрінформ
Ціни на нафту малорухомі в п'ятницю, у фокусі інвесторів - ефективність пакту ОПЕК+ у боротьбі з перенасиченням світового ринку.  

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,04% - до 51,76 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,16%, до 48,83 долара за барель.

ОПЕК і одинадцять держав, що не входять в нафтокартель, включаючи Росію, в грудні 2016 року домовилися знизити виробництво нафти впродовж першого півріччя сумарно на 1,8 мільйона барелів за добу. Таким чином  видобувачі нафти сподіваються стабілізувати ціни на сировину і зменшити надлишок пропозиції на ринку.

Але, незважаючи на зниження виробництва ОПЕК+, запаси нафти, у тому числі в США, продовжують збільшуватися, стримуючи ралі на нафтовому ринку. Це призвело до обвалу нафтових котирувань минулого тижня.

"Міністра енергетики Саудівської Аравії Халіда аль-Фаліха як і раніше турбує високий рівень світових запасів (нафти)", - сказали аналітики ANZ. - Водночас він (аль-Фаліх) підкреслив, що ринок рухається в правильному напрямі, а фундаментальні показники покращилися".

Якщо запаси нафти залишатимуться високими, організація найбільших нафтоекспортерів може продовжити дію угоди, сказав у четвер аль-Фаліх.

"Було багато розмов про дотримання пакту ОПЕК і державами, що не входять у картель, але якщо копнути глибше, то стане очевидно, що сумлінно свої зобов'язання виконує тільки Саудівська Аравія", - сказав Джеффрі Хеллі з OANDA.

В той же час прихильність дотриманню пакту інших членів клубу як і раніше викликає питання. Так, експорт нафти з Іраку в середньому становив 3,25 мільйона барелів за добу в перші два тижні березня, що трохи нижче показника лютого в 3,27 мільйона барелів за добу.

Ще одним сигналом, що вказує на недостатню ефективність угоди ОПЕК+, стало збільшення поставок нафти в Азію, які зросли на 3 відсотки з моменту оголошення угоди в грудні.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 51,66 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за 51,73 долара за барель, що на 1 цент нижче рівня закриття торгів ($51,74).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-