Метінвест зупиняє заводи на окупованому Донбасі

Метінвест зупиняє заводи на окупованому Донбасі

Заява
Укрінформ
Група "Метінвест" заявляє про втрату контролю над підприємствами в ОРДЛО і припинення роботи цих підприємств.

Про це повідомляє прес-служба "Метінвест".

"Внаслідок вимог керівництва невизнаних республік про необхідність перереєстрації підприємств, що перебувають у так званих «ДНР» і «ЛНР», Група Метінвест заявляє про повну втрату контролю над роботою всіх своїх активів на тимчасово неконтрольованої території (НКТ)", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначають, що на підприємства Групи Метінвест на НКТ прийшли невідомі люди, які зажадали перереєструвати підприємства в юрисдикції невизнаних республік, а також почали інвентаризацію та опис майна. У разі непокори вони погрожували співробітникам підприємств фізичною розправою. Так як Група Метінвест не може піддавати співробітників ризику і порушувати законодавство України, компанія вважає неможливим продовжувати будь-яку господарську діяльність на цих підприємствах. Це заява стосується діяльності ПРАТ «Єнакіївський металургійний завод» (включаючи його Макіївська філія – ПРАТ «Макіївський металургійний завод»), ПРАТ «Єнакієвський коксохімпром», ПАТ «Харцизький трубний завод», ПРАТ «Комсомольське рудоуправління», ПАТ «Краснодонвугілля», ПАТ «Донецьккокс» та Спільного українсько-швейцарського підприємства ТОВ «Метален».

У свою чергу генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков заявив, що підприємства в ОРДЛО будуть закриті.

"Рішення про припинення роботи наших підприємств на території так званих «ДНР» і «ЛНР» – це вимушений крок, який викликаний нашою категоричною незгодою з вимогою змінити українську юрисдикцію. Крім того, в умовах, що склалися, ми не можемо контролювати діяльність підприємств і, відповідно, нести відповідальність за те, що відбувається на їхній території", - заявив Риженков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-