Нардепи провалили фінансовий день - глава комітету

Нардепи провалили фінансовий день - глава комітету

Укрінформ
Глава комітету ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка заявив про черговий провал розгляду фінансово-банківських законопроектів у парламенті і небажання депутатів підтримувати реформи сектору.

Про це він заявив з парламентської трибуни у вівторок, повідомили Укрінформу в прес-службі народного депутата.

"Мені дуже шкода, що сьогодні ми так і не змогли розглянути законопроекти фінансово-банківського сектору. Ми пропонуємо внести зміни до Конституції України щодо Національного банку і законопроект про НБУ, який би підвищував прозорість в роботі Національного банку і довіру населення до банківської системи. На жаль, багатьох колег не цікавлять ці важливі для економіки питання. Скажіть, а як ми будемо відновлювати довіру до банківської системи? Як ми будемо запускати кредитування реального сектору економіки, якщо сьогодні народних депутатів, на жаль, не цікавлять ці питання?", - зазначив Рибалка.

За його словами, закон про кредитно-експортне агентство, який підписаний Президентом ще минулого року, через ігнорування владою реформ фінансового сектору - не працює. Інші законопроекти навіть не розглядаються або провалюються парламентом.

"Минулого тижня ми відправили на звалище законопроект про ломбарди і ломбардну діяльність. Ринок в 16 млрд грн на законодавчому рівні сьогодні залишається неврегульованим. Законопроект про фінмоніторинг провалений сьогодні. Ми пропонували збільшити суму, яка підпадає під контроль фінансового моніторингу зі ста п'ятдесяти тисяч до двохсот п'ятдесяти тисяч гривень. Логічно після триразової девальвації привести цей рівень до європейських норм, спростивши людям життя і звільнивши Держслужбу фінмоніторингу від непотрібної роботи. Але парламент не зміг за це проголосувати", - констатував керівник фінкомітету.

Він також додав, що провалений і законопроект про електронні гроші.

"Вважаю, що за ними майбутнє. Але ми не змогли і за цей законопроект сьогодні проголосувати. Ми не змогли привести наше законодавство до європейських норм. Також не змогли ввести кримінальну відповідальність для тих злочинців, які можуть вкрасти електронні гроші у наших громадян", - підкреслив депутат.

Рибалка також зазначив, що законопроекти фінансового комітету були провалені незважаючи на їх публічну підтримку більшістю фракцій і груп.

"Ми порадилися з нашим комітетом і вирішили зняти з розгляду інші наші законопроекти з порядку денного для того, щоб ми могли їх професійно обговорити з нашими колегами і переконати їх в необхідності отримання реальної підтримки в парламенті цих документів. Мені б дуже хотілося, щоб така професійна дискусія, яка у нас відбувається щотижня в нашому профільному комітеті, відбувалася і в сесійній залі парламенту", - резюмував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-