Держлісагенство запускає посилені патрулі для охорони мисливського фонду

Держлісагенство запускає посилені патрулі для охорони мисливського фонду

Укрінформ
З березня до липня включно в Україні заборонено полювання, однак зараз у зв'язку з початком періоду весняної міграції диких перелітних птахів активізувалися браконьєри.

Тому т.в.о. голови Держлісагенства Христина Юшкевич доручила забезпечити організацію та здійснення посиленого рейдового патрулювання для охорони державного мисливського фонду, повідомила вона у Фейсбуці.

"З березня до липня включно в Україні заборонено полювання (крім певного періоду для індивідуального полювання). Зараз, як відомо, розпочинається період весняної міграції диких перелітних птахів, і це активізує браконьєрів", - написала Юшкевич.

За її словами, питання охорони і відтворення мисливських тварин є одним з пріоритетів у діяльності Держлісагентства.

"Тому я вже доручила забезпечити організацію та здійснення посиленого рейдового патрулювання для охорони державного мисливського фонду. Особливо це стосується незаконного добування диких гусей і качок, а також пошкодження місць їх гніздування", - зазначила вона.

Юшкевич додала, що рейди проводитимуться разом з представниками Нацполіції. Вона закликала долучитися до них природоохоронні громадські організації, пресу, активістів та просто небайдужих громадян.

Юшкевич також нагадала, що в областях організовуються гарячі лінії та графіки чергувань для того, щоб люди повідомляли про факти браконьєрства. У Держлісагентстві постійно працює гаряча лінія: 0-800-604-473.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-