Фермери очікують від Верховної Ради врегулювання земельних питань - Жебрівський

Фермери очікують від Верховної Ради врегулювання земельних питань - Жебрівський

Укрінформ
У Донецькій області фермери очікують від Верховної Ради остаточного врегулювання земельних питань, вирішення яких потрібно їм для роботи на землі.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної  обласної адміністрації Павло Жебрівський.

«Мав сьогодні робочу зустріч із фермерами Лиманської громади. Починаються польові роботи, а багато питань землекористування залишаються неврегульованими на законодавчому рівні. Зокрема в частині обліку та оформлення землі... Змушені так працювати, поки Верховна Рада остаточно врегулює земельні питання», - написав глава області.

Він зазначив, що позиція в земельному питанні така: «1. Кожна сотка землі має бути облікована і приносити наповнення до бюджету громади; 2. Оскільки є колізія у законодавстві, але якщо фермер сплачує усі податки і платежі до бюджетів, він повинен мати гарантії від держави: сплатив податки – працюй на землі спокійно».

Жебрівський заявив, що доручив керівнику обласного управління держгеокадастру створити робочу групу, яка б раз на тиждень працювала на виїзді в Лимані і вирішувала тут усі робочі питання по землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-