Нафта дорожчає після падіння до тримісячного мінімуму

Нафта дорожчає після падіння до тримісячного мінімуму

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в п'ятницю після падіння до тримісячного мінімуму за підсумками попередньої сесії, зумовленого побоюваннями щодо збереження надлишку пропозиції на світовому ринку. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,71% - до 52,56 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI підвищилася на 0,75% - до 49,65 долара за барель.

В четвер нафта марки Brent досягала мінімуму з 1 грудня 2016 року, а WTI - дешевшала до найменших значень з 30 листопада. Інвестори відігравали опубліковані в середу дані про комерційні запаси нафти в США(виключаючи стратегічний резерв).

Запаси нафти в США зросли за тиждень, що завершився 3 березня, відразу на 8,2 мільйона барелів, або на 1,6% - до 528,4 мільйонів барелів. Аналітики вважали, що запаси збільшилися лише на 1,967 мільйона барелів - до 522,167 мільйонів барелів, повідомило Управління енергетичної інформації (EIA).

Крім того, в США спостерігається зростання бурової активності. Так, американські енергетичні компанії планують збільшити виробництво нафти в Північній Дакоті, Оклахомі та інших регіонах видобутку сланців, а виробництво нафти на найбільшому в США родовищі Permian вже зросло.

Високопоставлені чиновники енергетичного сектору Саудівської Аравії на зустрічі з представниками найбільших незалежних американських нафтових компаній зазначили, що ОПЕК не стане подовжувати дію глобального нафтового пакту, щоб нівелювати зростання сланцевого видобутку в США, два джерела в галузі сказали Рейтер у четвер.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 52,51 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 52,48 долара за барель, що на 29 центів вище за рівень закриття торгів ($52,19).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-