Семерак: Україна має рухатись до 100-відсоткової переробки сміття

Семерак: Україна має рухатись до 100-відсоткової переробки сміття

Укрінформ
Україна повинна рухатись до 100-відсоткової переробки твердих побутових відходів.

Про це під час прес-конференції у Львові зазначив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні 95% твердих побутових відходів в Україні середньостатистично вивозиться для захоронення на сміттєзвалищах. Це є неприпустима за сучасними мірками практика. Ми повинні від неї відійти, і Львів має зайняти у цьому лідерську позицію», - зазначив Семерак.

Щодо рекультивації Грибовицького полігону ТПВ, ця робота, на переконання міністра, має забезпечуватись міською владою Львова. Проте вона не може йти самопливом, все має відбуватися за проектами, які на сьогодні не розроблені і не подані на затвердження. Тим часом тріщина, яка виявлена в тілі сміттєзвалища, збільшується і загрожує новими зсувами та іншими руйнівними наслідками. Крім того, тут безперервно накопичується інфільтрат, який мав би перероблятися та очищатися.

«Роботи є дуже багато. Самотужки її ніхто не зможе зробити. Проте тягнути когось за руку  - це теж не є конструктивним підходом до роботи. Уряд демонструє відкритість і протягує руку органам місцевого самоврядування, в першу чергу Львівській міській раді та територіальним громадам, на території яких є полігон ТПВ. Ми спільно повинні розуміти план, підготувати, затвердити, обговорити і рухатися дуже швидко. Поки що ми пройшли дуже малий шлях у вирішенні цієї проблеми», - сказав міністр екології.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові Семерак взяв участь у відкритті розширеного семінару Глобального екологічного фонду для країн Східної Європи та в презентації пілотного проекту ГЕФ щодо використання відновлюваної енергії  на агрохарчових підприємствах.

Фото: ZIK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-