Одеську митницю зобов'язали оформити газовий конденсат

Одеську митницю зобов'язали оформити газовий конденсат "Укртатнафти"

Укрінформ
Полтавський окружний адміністративний суд розглянув адміністративний позов ПАТ "ТФПНК "Укртатнафта" до Одеської митниці ДФСУ про визнання протиправним і скасування рішення про визначення коду товару від 16 грудня 2016 року та картки відмови в митному оформленні газового конденсату 6 лютого 2017 року.

Про це йдеться у постанові суду, прийнятій на підставі розгляду позову компанії "Укртатнафта".

"У суді позивач вимагав зобов'язати відповідача провести митне оформлення імпортної сировини, призначеної для нафтопереробки. Причому встановлено, що позивач уклав договір купівлі-продажу газового конденсату сорту Marun khami pazanan blend (das condensate), що є вихідною сировиною для установок первинної переробки нафти, отриманої природним шляхом зі свердловини Marun khami pazanan у результаті операції зі стабілізації зрідженого вуглеводню, що міститься у вологому природному газі, шляхом охолодження і скидання тиску. ПАТ "Укртатнафта" подано про це тимчасові митні декларації", - констатував суд.

ДФСУ відмовлялася визнати те, що "Укртатнафта" імпортувала товар під назвою "газовий конденсат" під кодом Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності 2709001000. Натомість одеські митники на підставі висновків Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень ДФСУ стверджували, що цю сировину потрібно класифікувати під кодом 2710192900 (середні дистиляти в групі "Нафта або нафтопродукти, одержані з бітумінозних порід"). Що і стало причиною суперечки між сторонами процесу.

Окружний адмінусуд під головуванням судді Івана Ясиновського заслухав доводи сторін та розглянув надані документи, в тому числі висновок фахівців НДІ "Масма" про те, що імпортований товар слід класифікувати саме як газовий конденсат, і ухвалив постанову про часткове задоволення позову ПАТ "Укртатнафта" до Одеської митниці ДФСУ.

Зокрема, суд визнав "протиправними і скасував" кілька рішень про визначення коду товару, прийнятих Одеською митницею ДФСУ, митним постом "Одеса-порт" та картки відмови до них. Судові витрати у розмірі 11 тисяч 024 гривні стягнуто за рахунок бюджетних асигнувань Одеської митниці ДФС на користь ПАТ "Укртатнафта".

Постанова набирає законної сили відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-