Одеський припортовий поновив виробництво карбаміду й аміаку

Одеський припортовий поновив виробництво карбаміду й аміаку

Укрінформ
На Одеському припортовому заводі поновили виробництво товарного карбаміду й аміаку.  

Про це повідомляє прес-служба Фонду держмайна України. 

"Підприємство успішно завершило всі необхідні підготовчі цикли після нещодавнього простою і переходить до виробництва кінцевої продукції. Наразі на Одеському припортовому заводі працюють три з чотирьох основних цехів. Очікується, що за результатом роботи у березні-квітні 2017 ОПЗ вийде у прибуток", - зазначили в ФДМУ.

За словами в.о. директора ОПЗ Сергія Назаренка, "запуску підприємства передувала колосальна робота як самих його працівників, так і уряду, Одеської ОДА і Фонду держмайна України".

"Йшлося про передачу в управління, оренду або розробку іншої схеми, яка сприятиме запуску заводу. По оренді й управлінню було багато бажаючих, приїжджали на завод і в ФДМУ, але результату не було. Київська компанія ЕРУ Трейдинг вийшла з ініціативою роботи за давальницькою схемою і конкретною пропозицією. 28 лютого за підсумками збору заявок на Кабміні був заслуханий Фонд держмайна, і ухвалена робота за давальницькою схемою", - цитує Назаренка прес-служба ФДМУ.

Як раніше повідомляв перший заступник генерального директора ПАТ "Одеський припортовий завод" Микола Щуріков, 2 березня розпочато запуск заводу.

Припортовий завод зупинив роботу наприкінці грудня 2016 року після припинення поставок газу НАК "Нафтогаз України" на визначених Кабінетом міністрів пільгових умовах.

Восени 2016 року Фонд державного майна після закінчення терміну подачі не отримав жодної заявки на участь у конкурсі з продажу 99,567% ПАТ "Одеський припортовий завод".

Після невдалих спроб приватизувати ОПЗ в уряді повідомили, що виробничі потужності ПАТ "Одеський припортовий завод" будуть зупинені, а саме підприємство вживе заходів для передачі цілісного майнового комплексу в оренду.

Станом на грудень 2016 року борги заводу перед НАК "Нафтогаз України" сягнули 1,5 млрд гривень.

6 лютого ФДМУ на зборах акціонерів ОПЗ попередньо погодив здачу Одеського припортового заводу в оренду.

24 лютого завершився термін прийняття пропозицій Фондом державного майна України щодо відновлення роботи ПАТ «Одеський припортовий завод». І ФДМУ розглянув варіанти запуску та відновлення роботи ОПЗ.

Серед варіантів взаємодії - передання в оренду майна товариства (як цілісного майнового комплексу, так і окремих об’єктів нерухомого майна), здійснення операцій з давальницькою сировиною, передача майна в управління т.п.

7 лютого у столичному суді розпочався розгляд кримінальної справи, в рамках якої першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергія Перелому і Щурікова звинувачують у розтраті майна в особливо великих розмірах. Зокрема, Національне антикорупційне бюро звинувачує Перелому і Щурікова в розкраданні грошових коштів ОПЗ при закупівлі газу у компанії "Енергоальянс".

Втім, через відпустку двох із трьох членів суддівської колегії наступне засідання суду у цій справі відбудеться лише через місяць - 5 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-