Нафта Brent подешевшала до $55,61

Нафта Brent подешевшала до $55,61

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в понеділок, розгубивши частину набраних за підсумками попередньої сесії позицій через прогноз уповільнення зростання ВВП Китаю та сумнівів у прихильності Росії пакту ОПЕК, що й досі зберігаються. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent  опустилася на 0,52% - до 55,61 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знизилася на 0,58% - до 53,02 долара за барель.

«Сьогодні динаміку цін (на нафту - Ред.) визначають прогноз уповільнення зростання ВВП Китаю і посилення регулювання, що загрожує зниженням попиту на нафту і сировинні товари в цілому», – сказав Джеффрі Хеллі з Oanda.

Китайські власті прогнозують зростання економіки в нинішньому році на рівні близько 6,5 відсотка, сказав у неділю прем'єр Держради КНР Лі Кецян. Ця цифра нижче від показників минулих років. Минулоріч ВВП Китаю зріс на 6,7 відсотка.

Видобуток нафти в РФ в лютому 2017 року в подобовому вираженні залишився на січневому рівні в 11,11 мільйона барелів на добу, випливає з статистики ЦДУ ПЕК Міненерго. Обсяг скорочення видобутку РФ з рівня жовтня, як і раніше, складає 100.000 барелів на добу, що означає - Москва виконала зобов'язання в рамках пакту ОПЕК+ на третину.

Члени Організації країн-нафтоекспортерів (ОПЕК) і держави, які не входять до картелю, включаючи Росію, раніше домовилися про скорочення видобутку приблизно на 1,8 мільйона барелів на добу в першому півріччі 2017 року.

На стороні нафти - рекордна дотримання умов угоди самими членами нафтокартелю.

Крім того, підтримку нафтовим котируванням надали повідомлення про зростання напруженості на Близькому Сході. У п'ятницю бойовики атакували лівійські нафтові порти Рас-Лануф і Ес-Сідр, що загрожує перебоями поставок з країни.

"Дивно, що ціни (на нафту) не зросли на тлі нещодавніх подій на Близькому Сході. Схоже, Китай і (очікування підвищення ставок ФРС) мають більш вагоме значення", – додав Хеллі.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,48 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,78 долара за барель, що на 12 центів нижче рівня закриття торгів ($55,90).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-