Ще п'ять молдавських підприємств зможуть постачати вино до Росії

Ще п'ять молдавських підприємств зможуть постачати вино до Росії

Укрінформ
Російська федеральна служба з нагляду в сфері захисту прав споживачів (Росспоживнагляд) дозволила п'ятьом молдавським виноробним підприємствам подати проби продукції для отримання дозволів на поставки в РФ.

Про це передає власний кореспондент агентства в Молдові.

«За результатами розгляду матеріалів, отриманих експертами Росспоживнагляду в ході ознайомлення з роботою, що її проводять компетентні органи Республіки Молдова з питань забезпечення якості та безпеки виноробної продукції, дозволено подати проби для отримання дозволу на види продукції, що поставляється в Російську Федерацію п'ятьом молдавським виноробним підприємствам.

Винному комбінату «Криково», спільному підприємству «Chateau Vartely», нещодавно відкритому після реставрації єдиному в країні виноробному замку «CASTEL MIMI», товариству з обмеженою відповідальністю «Lion-Gri» S. R. L. та підприємству «Молдюгвин»», йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що виноробним підприємствам KVINT (винно-коньячний комбінат в місті Тирасполі, Придністров'я – ред.) і KAZAYAK-VIN (підприємство на півдні Молдови – ред.), які вже мають дозвіл на постачання виноробної продукції в РФ, дозволено подати проби нової продукції, яка раніше не постачалася.

Ембарго на поставки в Росію продукції виноробних підприємств Молдови було введено у вересні 2013 року після підписання Молдовою Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Пізніше заборону було знято для виробників з Придністровського регіону та Гагаузької автономії на півдні Молдови.

Завдяки російському ембарго Молдова розширила географію поставок вин і збільшила обсяги поставок в країни ЄС, Китай, США та інші держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-