Латвійський міністр назвав Nord Stream 2 загрозою безпеці

Латвійський міністр назвав Nord Stream 2 загрозою безпеці

Укрінформ
Проект газопроводу Nord Stream 2 ("Північний потік-2") руйнує плани створення Європейського енергетичного союзу, і його можна розглядати як загрозу безпеці в багатьох аспектах.

Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич на засіданні комісії Сейму в закордонних справах, інформує Delfi

"За словами Ринкевича, у країн Балтії і країн Вишеградської групи завжди виникали розбіжності з країнами, які беруть участь у проекті Nord Stream 2", - йдеться в повідомленні.

Міністр відзначає, що Латвія та інші країни ЄС дискутували з Єврокомісією про проблеми, пов'язані з реалізацією Nord Stream 2, і залишається відкритим питання про те, чи будуть зроблені подальші кроки щодо розвитку проекту цього газопроводу.

Nord Stream 2 створює можливі загрози для довкілля, підкреслює Ринкевич. Він вважає, що невідомо, чи не захоче якийсь терорист завдати удару по цьому проекту, а такий ризик дасть можливість російським військовим претендувати на право охороняти газопровід.

Крім того, як сказав міністр, цей проект створює проблеми для вирішення ситуації в Україні, і Латвія може тільки висловити жаль з приводу того, що окремі країни ЄС не бачать взаємозв'язку в цих питаннях.

Нагадаємо, раніше глава польського уряду Беата Шидло заявила, що для Польщі реалізація проекту газопроводу "Північний потік-2" є неприйнятною.

У свою чергу президент Литви Даля Грібаускайте застерігла інші країни від сприйняття "Північного потоку-2" як комерційного проекту, наголосивши, що питання енергетики завжди використовувалося Росією як інструмент політичного впливу.

Фото: LETA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-