Укрнафта заявляє, що штрафи ДФС можуть зупинити виробництво

Укрнафта заявляє, що штрафи ДФС можуть зупинити виробництво

Укрінформ
У ПАТ “Укрнафта” заявляють про безпідставність штрафних санкцій ДФС щодо податкового боргу та загрозу зупинки виробництва.

Про це повідомляє прес-служба Укрнафти.

У компанії зазначають, що роблять заяву у зв’язку з діями Державної фіскальної служби щодо примусового списання грошей з рахунків компанії.

Компанія вважає, що питання погашення податкової заборгованості необхідно вирішувати шляхом виконання рішень господарських та адміністративних судів, в тому числі рішення Вищого адмінсуду від 30 січня 2017, що зобов'язує податкову службу прийняти в якості податкової застави природний газ, що належить «Укрнафті» в обсязі 2,1 млрд м3.

“Ігнорування ДФС судових рішень і примусове списання грошових коштів можуть істотно негативно вплинути на господарську діяльність підприємства, призвести до зупинки виробничих процесів, затримок виплати заробітних плат і поточних податкових платежів. Дії ДФС можуть поставити під загрозу інвестиційну програму, спрямовану на забезпечення базових виробничих потреб, безпечних умов праці і безаварійної роботи виробничих потужностей. Інвестиційна програма має вирішальне значення для стабілізації видобутку вуглеводнів і виплати податків в майбутньому”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Офісу великих платників податків ДФС вдалося стягнути 168 млн грн боргу з "Укрнафти " без рішення суду завдяки новим змінам у Податковому кодексі.

Нагадаємо, Нещодавно Верховна Рада внесла зміни до ст. 95 Податкового кодексу України. Завдяки їм із підприємств, що самостійно декларують зобов’язання, але не сплачують податки, борг на суму понад 5 млн грн надано право стягувати контролюючому органу безпосередньо на підставі рішення керівника, а не на підставі рішення суду, як було раніше.

Ухвалою Вищого адміністративного суду України податкову вимогу та рішення про опис майна, виставлені Офісом великих платників, залишено в силі, а акти опису майна на загальну суму 11,2 млрд грн рішеннями апеляційної інстанції скасовано. Наразі Офіс великих платників вживає активних заходів щодо скасування цього рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-