Нафтогаз: Закінчили зиму із запасами газу, вищими за прогнози

Нафтогаз: Закінчили зиму із запасами газу, вищими за прогнози

Укрінформ
З початку опалювального сезону 2016-2017 Україна використала 6,4 млрд куб. м газу з підземних сховищ, що на 0,6 млрд куб. м (9%) менше, ніж за п'ять місяців опалювального сезону 2015-2016 рр.

Про це інформує прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"З початку опалювального сезону 2016-2017 рр. Україна використала 6,4 млрд куб. м газу з підземних сховищ. Це на 0,6 млрд куб. м (9%) менше, ніж за п'ять місяців опалювального сезону 2015-2016 рр. і на 2,2 млрд. куб м (25%) менше, ніж за цей же період опалювального сезону 2014-2015 рр. Станом на кінець лютого 2017 року в українських ПСГ знаходилося понад 8,3 млрд куб. м газу при прогнозному рівні 8,0 млрд куб. м", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв, "ця зима була досить суворою, але ми закінчили лютий із дуже комфортними показниками в сховищах".

"При такому рівні ми без проблем пройдемо залишок опалювального сезону, навіть якщо в березні будуть 20-ти градусні морози. Ми раді, що завдяки грамотному плануванню закупівель газу вже третю зиму "Нафтогаз" надійно забезпечує паливом українських споживачів і бездоганно транспортує газ до країн ЄС", – сказав він.

Повідомляється, що добовий відбір з підземних сховищ на початок березня становив 21-26 млн куб. м. Мінімальний технологічний обсяг газу в підземних сховищах оцінюється на рівні 4,7 млрд куб. м газу. Мінімальний залишок газу на кінець опалювального сезону було зафіксовано у квітні 2013 року, коли в ПСГ залишалося менше ніж 6,0 млрд куб. м газу.

Нагадаємо, "Нафтогаз" не має контрактних зобов'язань перед російським "Газпромом" щодо підтримки будь-якого рівня запасів в ПСГ в будь-який період часу. "Газпром", в свою чергу, не виконує свої зобов'язання по транзитному контракту, серед яких забезпечення належного тиску на пунктах входу в українську ГТС, дотримання максимального рівня зміни денних заявок і фізико-хімічних показників палива, переданого для транспортування в країни ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-