Україна завжди у центрі світової політики - голова комітету парламенту Японії

Україна завжди у центрі світової політики - голова комітету парламенту Японії

Укрінформ
Для Японії політика щодо України залишається дуже важливим аспектом з огляду на її важливість у геополітичному сенсі.

На цьому наголосив голова комітету закордонних справ палати представників парламенту Японії Міцуя Норіо під час зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, повідомляє прес-служба українського парламенту.

«Японія дотримується послідовної позиції щодо незастосування сили та зміни кордонів. Ми розуміємо важливість вашої країни в геополітичному сенсі Європи і те, що ситуація в Україні дуже впливає на безпеку всієї Європі. Наша політика щодо України залишається дуже важливою», - сказав Норіо.

За його словами, Україна завжди перебувала у центрі світової політики. Голова комітету зазначив, що цінує зусилля України щодо проведення реформ, і нагадав, що сьогодні в країні працюють 39 японських компаній, а ще більше - зацікавлені у можливості роботи з нею. У цьому контексті він висловив сподівання, що завдяки реформам система інвестицій буде прозорою, адже це важливо для інвесторів.

Сторони підкреслили, що парламентська співпраця є важливим елементом для зміцнення відносин між країнами.

У свою чергу Парубій наголосив, що для України розвиток дружніх і партнерських відносин з Японією є одним із важливих напрямків зовнішньої політики, і подякував Японії «за підтримку у найважчі часи нашої державності».

Голова ВР подякував за економічну підтримку, зокрема у великому інвестиційному проекті - реконструкції Бортницької станції аерації, а також коштами на відновлення зруйнованих територій та реабілітації поранених. «Ця співпраця продовжується, і це дуже важливо», - наголосив Парубій.

Він нагадав, що Україна проголосила 2017-й Роком Японії в Україні, аби «більше українців дізналися про культуру, традиції і про сучасну Японію, про її розвиток».

Голова Верховної Ради України висловив переконання, що «є багато сфер для нашої майбутньої співпраці, зокрема безпека і проведення реформ». «Світ стає менш безпечним, Японія також відчуває загрози від Російської Федерації, і нам потрібно поглиблювати співпрацю для недопущення будь-яких загроз», - наголосив він.

Спікер запросив Міцуя Норіо відвідати Україну і зазначив, що наша держава «зацікавлена у тому, аби більше представників японської влади могли глибше її пізнати», водночас наголосив на необхідності продовження санкцій проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-