Тука вважає, що варто розглянути альтернативу вугіллю з ОРДЛО

Тука вважає, що варто розглянути альтернативу вугіллю з ОРДЛО

Укрінформ
Українському уряду необхідно розробити план заходів задля мінімізації негативних наслідків для промисловості і бюджету України через торговельну блокаду ОРДЛО.

Про це заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО Україні Георгій Тука написав у Facebook.

"Уряду та СБУ треба негайно розробити план заходів задля мінімізації негативних наслідків для промисловості і бюджету України! Треба звернути особливу увагу на таке: після ймовірного "віджиму" підприємств, розташованих на НКТ, Україна не зможе вести з ними господарську діяльність", - написав Тука.

Він також зазначив, що уряду необхідно розглянути альтернативні постачання вугілля в Україну та унеможливити фінансову підтримку терористів на окупованих територіях.

"Це призведе до розриву виробничих ланцюжків у промисловості. Разом з тим, єдиною альтернативою постачання вугілля для металургів є США та Росія. Виходячи з того, що термін поставки із США складає близько трьох місяців, єдиним реальним джерелом вугілля є Росія. Разом з тим, є велика загроза того, що, під виглядом російського, ми будемо купувати вугілля із "віджатих" шахт ОРДЛи, що призведе до реальної фінансової підтримки терористів", - зазначив Тука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-