Держстат порахував середню номінальну зарплату за січень

Держстат порахував середню номінальну зарплату за січень

Укрінформ
Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у січні становила 6008 грн, що в 1,9 раза вище від рівня мінімальної заробітної плати (3200 грн).

Про це повідомляє Державна служба статистики в експрес-випуску.

"Відносно січня 2016 р. номінальна заробітна плата зросла на 37,7% за останні 12 місяців. Реальна заробітна плата в січні 2017р. відносно січня 2016 р. збільшилася на 21,4%", - йдеться у повідомленні статистичного відомства. 

Водночас, порівняно із груднем 2016 р. розмір номінальної заробітної плати зменшився на 7,2% (у січні 2016 р. відносно грудня 2015 р. зниження становило 16,6%). Реальна заробітна плата в січні 2017 р. порівняно із груднем 2016 р. зменшилася на 8,3%.

Як зауважили у Держстаті, зменшення нарахувань у січні до попереднього місяця відбувається щороку і зумовлено тим, що в грудні здійснюються нарахування одноразових виплат: винагород за підсумками роботи за рік, за вислугу років, компенсаційних виплат за невикористану відпустку тощо.

У статистичному відомстві зауважили, що географічно дослідження стану заробітної плати охоплює всі регіони України, крім тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, а також зони проведення антитерористичної операції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-