Ціна на нафту Brent піднялася до $56,52

Ціна на нафту Brent піднялася до $56,52

Укрінформ
Ціни на нафту стабілізувалися вранці в середу, оскільки президент США Дональд Трамп в своєму виступі в конгресі не представив конкретних планів збільшення видобування сировини в країні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті.

Вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent виросла на 0,02% - до 56,52 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,07% - до 53,97 долара за барель.

Гравці нафтового ринку чекали конкретики щодо енергетичної політики США, але Трамп обмежився абстрактними міркуваннями.

Зміцнення долара, індекс якого виріс на 0,4 відсотка до 101,54 на азіатських торгах, також зіграло проти нафти.

На стороні нафти – скорочення видобування членами ОПЕК і державами, які не входять в нефтекартель, що раніше домовилися знизити виробництво приблизно на 1,8 мільйона барелів на добу заради відновлення балансу на світовому ринку.

Водночас час зростання запасів і видобування нафти в США продовжує підривати зусилля ОПЕК і впливати на котирування.

Запаси нафти в США збільшилися на 2,5 мільйона барелів до 518 мільйонів за тиждень, що завершився 24 лютого, тоді як аналітики передбачали зростання на 3,1 мільйона барелів, показали дані Американського інституту нафти (API) у вівторок.

Аналогічна статистика Управління енергетичної інформації (EIA) вийде в 17.30 КСК

"Що стосується цін на нафту, то вони мають піти вгору в ході лондонської (торгівельною) сесії, тому що відсутність новин – вже хороші новини. Якби Трамп оголосив про відміну деяких регулятивних норм у сфері  охорони навколишнього середовища заради нарощування видобування нафти, це могло б вплинути на WTI", – сказав Джеффрі Хеллі з OANDA.

За станом на 09:15 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 56,36 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 56,52 долара за барель, що на 1 цент вище за рівень закриття торгів ($56,51).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-