Законопроект про

Законопроект про "фінансову поліцію" обговорять із бізнесом – Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр України  Володимир Гройсман зазначив необхідність створення єдиного органу, який буде професійно займатися розслідуванням фінансових злочинів і дозволить позбавитись існуючих зловживань в цій сфері.

Про це він сказав у понеділок під час наради з питань утворення органу протидії фінансовим злочинам, повідомляє Урядовий портал.

"До бізнесу звертається уся правоохоронна система. Це можуть зробити сьогодні і органи МВС, і СБУ, податкова міліція, багато інших контролерів. Логіка наступна: ліквідувати ці функції щодо роботи з бізнесом, щодо фінансових питань в СБУ і в МВС, і ліквідувати податкову міліцію. Разом з тим, створити один орган, який буде професійно займатися цією діяльністю і таким чином мінімізувати зловживання і підвищити ефективність роботи щодо розслідування фінансових махінацій", - зазначив Гройсман.

За його словами, в Україні потрібно створювати належні умови, які дадуть можливість бізнесу відчути якісні взаємодії із правоохоронною системою. 

"Переконаний у тому, що у нас є одне завдання - нам потрібно не просто говорити про нормальні взаємовідносини з реальним сектором економіки і бізнесом, нам потрібно створювати належні умови, які дадуть можливість бізнесу відчути і якісні взаємодії із правоохоронною системою, з одного боку, а з іншого боку, побудувати систему контролю, але не з точки зору зловживань", - наголосив Прем'єр.

Над цим питанням працювала міжвідомча робоча група з представників уряду, СБУ та ДФС під координацією міністра фінансів України Олександра Данилюка, створена відповідно до доручення Прем’єр-міністра за результатами наради 6 лютого.

Найближчим часом робоча група фіналізує позиції відповідальних органів та презентує узгоджений підхід до створення органу протидії фінансовим злочинам.

Відповідний проект закону буде обговорено із бізнесом, зазначив Гройсман.

У нараді взяли участь перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, міністр фінансів Олександр Данилюк, міністр юстиції Павло Петренко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, керівництво Генеральної прокуратури, Служби безпеки та Державної фіскальної служби.

Фото: Владислав Мусієнко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-