Білорусь і Україна мають резерв зростання товарообігу - посол Сокол

Білорусь і Україна мають резерв зростання товарообігу - посол Сокол

Укрінформ
У реформі децентралізації, яка нині проводиться в Україні, Республіка Білорусь вбачає резерви підвищення товарообороту між двома країнами.

Про це в Чернігові, на зустрічі з керівництвом міста й області, заявив Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З урахуванням процесів, що відбуваються в Україні з реформування економіки, в тому числі, процесу децентралізації, коли основна частина бюджетних і податкових надходжень залишається в регіонах, які самі розпоряджаються цими коштами, от у цьому ми бачимо резерв зростання нашого товарообігу", - сказав посол.

Він заявив про готовність білоруської сторони брати участь у всіх проектах, які реалізовуватимуться, зокрема, в Чернігівській області і, передусім, інфраструктурних - починаючи від дорожнього будівництва і закінчуючи поставками комунальної техніки.

Дипломат зазначив, що за підсумками 2016 року товарообіг між Україною та Білоруссю склав $3 млрд 800 млн і зріс на 10%. Максимальний рівень цього показника - близько $8 млрд - спостерігався у 2012 році.

Фото: nn.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-