Dragon Capital оцінила інвестиційну активність в Україні

Dragon Capital оцінила інвестиційну активність в Україні

Укрінформ
В інвестиційній компанії Dragon Capital очікують подальшого відновлення інвестиційної активності в Україні та вважають, що цьому сприятимуть покращення очікувань бізнесу і відновлення економіки.

Про це йдеться в прес-релізі, який є в розпорядженні Укрінформу.

"Зростання інвестицій спостерігалося у багатьох секторах, зокрема, в промисловості, сільському господарстві, нерухомості та торгівлі. Промислові підприємства збільшили капінвестиції на 19% р/р у минулому році, хоча внесок різних галузей до загального зростання був нерівномірним. Зростанню сприяли такі підсектори, як видобуток вугілля, нафти і газу, харчова промисловість, виробництво будматеріалів, а також сектор житлово-комунальних послуг", - йдеться в повідомленні. 

Водночас інвестиції підприємств, що займаються видобутком залізної руди і виробництвом хімічної продукції, продовжували знижуватися. Підприємства сільського господарства збільшили капітальні вкладення на 50% р/р слідом за зростанням на 27% у 2015 р. Таким чином, сільське господарство стало другим за значущістю фактором зростання загального показника капітальних інвестицій після промисловості. 

За оцінками Dragon Capital, імпорт сільськогосподарської техніки подвоївся у 2016 р. і становив $1,2 млрд, що відповідає близько 70% інвестицій в сільське господарство. В цілому інвестиційний імпорт становив близько $6,7 млрд у минулому році і зріс на 41% в річному вимірі, що відповідає 53% всіх витрат на капітальні вкладення. Як і раніше, основним джерелом фінансування капітальних витрат були власні кошти підприємств (тобто прибуток). З цього джерела було профінансовано близько 70% усіх інвестицій, порівняно з 9,4% за рахунок коштів центрального та місцевих бюджетів, 7,1% - за рахунок банківських кредитів і 2,9% - за рахунок коштів міжнародних інвесторів.

"Незважаючи на значний стрибок капітальних інвестицій торік, ми очікуємо подальшого відновлення інвестиційної активності. Цьому сприятимуть очікування бізнесу, що покращуються, і відновлення економіки, яке, в свою чергу, призводить до зростання прибутку підприємств. Змінити цю тенденцію може макроекономічна нестабільність і погіршення очікувань бізнесу", - зазначають в Dragon Capital.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-