Нафта дешевшає на новинах зі США

Нафта дешевшає на новинах зі США

Укрінформ
Ціни на нафту в п'ятницю знижуються, у фокусі уваги - дані про кількість бурових установок у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На 13:00 КСК нафта марки Brent торгувалася в районі позначки $56,24 за барель, а вартість ф'ючерсів на нафту WTI становила $54,15 за барель.

Управління енергетичної інформації повідомило вчора ввечері про те, що зростання запасів нафти в США за минулий тиждень становило трохи більше півмільйона барелів, тоді як аналітики чекали набагато більшого приросту запасів - на 3,4 млн барелів. Тим часом виробництво нафти в США зросло до 9 млн барелів на добу, чого не спостерігалося з квітня минулого року.

Ринок побоюється, що посилення активності виробників сланцевої нафти у Північній Америці ускладнить вирішення проблеми глобального надлишку пропозиції. У цьому контексті становить інтерес звіт Baker Hughes про кількість бурових установок у США, який вийде сьогодні ввечері.

Високий ступінь дотримання плану по скороченню видобутку країнами ОПЕК і оптимістичні коментарі представників ОПЕК щодо можливого подальшого скорочення видобутку позитивні для ринку. Таким чином, баланс позитивних і негативних новин утримує ціни в районі поточних позначок.

Станом на 13:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 56,27 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 56,49 долара за барель, що на 9 центів нижче рівня закриття торгів ($56,58).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-