Гройсман: Контрольний пакет акцій Турбоатому має залишитися у держави

Гройсман: Контрольний пакет акцій Турбоатому має залишитися у держави

Укрінформ
В Україні 3,5 тисячі держпідприємств, і багато хто збиткові через неефективний менеджмент, але приватизовувати їх можна тільки під держконтролем.

Про це заявив на брифінгу у Харкові Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Продати такі підприємства можна лише за умови держконтролю й на публічних аукціонах, за системою "ПроZorro", - зазначив Гройсман.

За його словами, держава також проти втрати контролю над такими стратегічними підприємствами, як АТ "Турбоатом".

"Держава повинна залишити собі контрольний пакет акцій "Турбоатому". Такі підприємства продавати повністю неприпустимо. Можлива часткова приватизація із залученням провідних світових виробників з метою спільного виходу на світовий ринок", - додав Гройсман.

Відповідаючи на уточнююче запитання кореспондента Укрінформу, які конкретно підприємства вже можна продати, Гройсман назвав компанію "Укрспирт".

"Для кого секрет, що "Укрспирт" не має жодного стратегічного значення для України, я маю на увазі, як для держави? Але там постійно бувають зловживання. Тому потрібно цю компанію публічно продати, виставити на аукціон. Хто хоче, може прийти й купити, окрім країни-агресора", - пояснив Гройсман.

За його словами, економічне зростання на держпідприємствах намітилося: "Ми були сьогодні на військовому заводі ім.Малишева. Минулого року обсяг виготовленої продукції становив 2 млрд грн., цього року, за планом, - 4 млрд грн. Тобто, вдвічі більше".

Відповідаючи на запитання про корупцію у держкомпанії "Укрзалізниця", Гройсман сказав, що міжнародні й вітчизняні фахівці проведуть там аудит за 2016 рік.

До кінця дня Гройсман відвідає Харківський національний університет міського господарства ім.Бекетова, де заплановано й зустріч із студентами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-