Рада хоче спростити капіталізацію та реорганізацію банків

Рада хоче спростити капіталізацію та реорганізацію банків

Укрінформ
Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект, спрямований на забезпечення стабільності банківської системи шляхом оптимізації процедур капіталізації та реорганізації банків.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідний законопроект №6010 підтримали 235 парламентаріїв.

Документ передбачає, що банки мають право здійснити реорганізацію шляхом приєднання до іншого банку за спрощеною процедурою, визначеною цим законопроектом та нормативно-правовими актами Нацбанку, нормативно-правовими актами Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно з пропонованою процедурою банки-учасники зобов’язані подати до НБУ проект плану реорганізації шляхом приєднання, затверджений наглядовими радами кожного з них. Після цього Нацбанк надає попередній висновок про погодження проекту плану реорганізації або відмовляє у погодженні протягом десяти робочих днів з дня отримання проекту та повного пакета необхідних документів.

"Попередній висновок Національного банку України про погодження проекту Плану реорганізації є підставою для проведення реорганізації шляхом приєднання за спрощеною процедурою", - йдеться у законопроекті.

Тоді, як пропонується, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку розглядає заяву та документи, які подаються банком, що приєднується, для зупинення обігу його акцій, та видає відповідне розпорядження або відмовляє у цьому протягом трьох робочих днів з дня отримання заяви та повного пакету документів.

У Національному банку розраховують, що народні депутати підтримають у другому читанні законопроект щодо капіталізації та реорганізації банків.

"Національний банк вітає прийняття Верховною Радою України законопроекту № 6010 "Про спрощення процедур капіталізації та реорганізації банків" за основу та сподівається на його підтримку в другому читанні", - йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.

Регулятор підкреслює, що законопроект № 6010 надасть можливість здійснити реорганізацію банків за скороченою процедурою, строк якої буде зменшено в декілька разів - з півтора року до трьох-чотирьох місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-