Віце-прем'єр не виключає надзвичайних заходів в енергетиці до кінця року

Віце-прем'єр не виключає надзвичайних заходів в енергетиці до кінця року

Укрінформ
Надзвичайні заходи в енергетиці, запроваджені 17 лютого через блокування поставок вугілля антрацитової групи з непідконтрольних територій, можуть бути продовжені до кінця року.

Про це повідомив віце-прем'єр Володимир Кістіон у Фейсбуці.

"На сьогоднішній черговій "енергетичній" нараді обговорили стан та перспективи роботи Об’єднаної енергетичної системи в умовах блокади. Нагадаю, тиждень минув, як ми працюємо в режимі надзвичайних заходів. Хоча ситуація дуже непроста, загальна кількість виробленої електроенергії в Україні поки в рамках планових показників", - пише він.

Віце-прем'єр повідомив, що за 21 день лютого було вироблено 10,7 млрд кВтг: "Нас стабільно рятує "атомка" і гідроенергетика, які перевищують планові показники. Теплова генерація прогнозовано відстає. Загальні запаси вугілля на складах – близько 1,6 млн тонн".

"Зараз генеруючі компанії прикладають всіх зусиль, щоб зменшити спалювання антрациту, поставки якого зупинилися через блокаду. Також домовились дещо врівноважити запаси антрациту на складах. Тобто, генеруючі компанії, у яких на складах більший запас вугілля, відвантажать певну кількість на склади тих компаній, де вугілля закінчується", - зазначив Кістіон.

За попередніми прогнозами, запасів антрациту має вистачити на 40-50 днів. "І за цей час ми маємо оперативно опрацювати питання імпорту антрациту. До п’ятниці Міненерговугілля разом з НКРЕКП мають прорахувати три варіанти розвитку подій: завершення дії надзвичайних заходів до квітня, до вересня і до кінця року. Відповідно, будуть запропоновані три варіанти закупівлі антрациту за кордоном, прораховано вплив імпорту вугілля на ціну електроенергії та алгоритм подальшої роботи енергосистеми", - повідомив віце-прем’єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-