Нафта дешевшає через сумніви в прихильності видобувників пакту ОПЕК

Нафта дешевшає через сумніви в прихильності видобувників пакту ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в ході уранішніх торгів у середу, розгубивши частину набраних за підсумками попередньої сесії позицій, через сумніви у тому, що виробники збережуть прихильність пакту про скорочення видобутку. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту сорту Brent опустилися на 0,46 відсотка до $55, 71 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $52, 88, на 0,6 відсотка нижче попереднього закриття.

ОПЕК і держави, що не входять в картель, раніше домовилися про скорочення видобутку приблизно на 1,8 мільйона барелів за добу заради відновлення балансу на світовому ринку. Поставки з одинадцяти країн клубу, що узяли на себе зобов'язання по скороченню видобутку, знизилися до 29,888 мільйона барелів за добу в січні, показали дані сторонніх джерел, на які посилається ОПЕК.

За розрахунками аналітиків BMI Research, які узяли за основу наслідування пакту країнами ОПЕК на рівні 92,8 відсотка, видобуток нафти знизився на 1,08 мільйона барелів за добу.

Водночас 40-відсоткове дотримання угоди Іраком - другим за величиною виробником ОПЕК - "може внести розлад у групу", додали в BMI, оскільки інші члени нафтокартелю будуть вимушені знижувати виробництво понад обумовлений у рамках угоди обсяг, щоб досягти цільового рівня (скорочення видобутку) в першій половині 2017 року.

Деякі трейдери зазначають, що нинішній ремонт на нафтових родовищах Близького Сходу може допомогти ОПЕК у виконанні пакту.

Водночас зростання запасів і видобутку нафти в США продовжує панувати над котируваннями і перешкоджає зниженню надлишку пропозиції на ринках. Запаси нафти в США збільшилися на 9,9 мільйона барелів до 513,5 мільйона за тиждень, що завершився 10 лютого, тоді як аналітики припускали, що вони зростуть на 3,5 мільйона барелів, показали дані Американського інституту нафти (API) у вівторок. Запаси бензину зросли на 717.000 барелів, тоді як аналітики прогнозували зниження на 752.000 барелів.

Аналогічна статистика Управління енергетичної інформації (EIA) вийде о 17.30 кск.

Загальний видобуток нафти в США збільшився на 6,5 відсотка із середини 2016 року до 8,98 мільйона барелів за добу. Це найвищий показник з квітня минулого року.

За прогнозом EIA, видобуток сланцевої нафти в США у березні збільшиться до 4,87 мільйона барелів за добу - максимального значення за п'ять місяців.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,72 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,83 долара за барель, що на 14 центів нижче рівня закриття торгів ($55,97).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-