Нафта Brent торгується вище $55

Нафта Brent торгується вище $55

Укрінформ
Ціни на нафту стабілізувалися у вівторок на тлі очолюваних ОПЕК зусиль, спрямованих на скорочення видобутку, проте зростання виробництва в США продовжило чинити тиск на котирування.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Ф'ючерси на нафту сорту Brent додали 0,07% до $55,63 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $52,97, на 0,08% вище попереднього закриття.

На попередній сесії ціни знизилися на 2 відсотка.

Організація країн-нафтоекспортерів (ОПЕК) та інші виробники, включаючи Росію, домовилися знизити видобуток майже на 1,8 мільйона бареля на добу в першій половині 2017 року, намагаючись боротися з глобальним перенасиченням ринку.

Однак ці зусилля частково нівелює зростання видобутку в США, - де посилення бурової активності, особливо з боку виробників сланцевої нафти, - штовхнуло загальний видобуток у країні до позначки в 8,98 мільйона бареля на добу. З середини 2016 року виробництво в США зросло на 6,5 відсотка, досягнувши максимального з квітня минулого року рівня.

За словами трейдерів, попри те, що ОПЕК у січні виконала умови нафтового пакту приблизно на 90 відсотків, виробникам доведеться прискорити скорочення видобутку в найближчі місяці, щоби досягти цільового рівня середнього добового зниження виробництва, узгодженого на першу половину року.

Голландський банк ABN повідомив, що погіршив свій прогноз середньої ціни на нафту Brent у першій половині 2017 року "з $55 за барель до $50 за барель, не виключаючи можливого тимчасового зниження до $45 за барель".

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,65 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,56 долара за барель, що на 3 центи нижче рівня закриття торгів ($55,59).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-