Президент квапить із реалізацією експерименту щодо будівництва доріг

Президент квапить із реалізацією експерименту щодо будівництва доріг

Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликав уряд прискорити ухвалення рішень, необхідних для реалізації дорожнього експерименту в Україні за рахунок 50% коштів з понадпланових надходжень від митних платежів до спецфондів облбюджетів.

Про це він заявив у п'ятницю під час наради з питань реалізації дорожнього експерименту в західних регіонах України, яку провів рамках робочої поїздки в Івано-Франківську область, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Глава держави висловив переконання, що експеримент із відрахування 50% коштів з понадпланових надходжень від митних платежів до спеціальних фондів обласних бюджетів має бути розповсюджений на території усієї України та наголосив на важливості прискорення ухвалення рішення уряду щодо порядку виконання цього експерименту», - йдеться в повідомленні.

Порошенко акцентував увагу на необхідності забезпечення безперешкодного фінансування видатків, пов’язаних з використання бюджетних коштів в рамках дорожніх програм: «щоб ми не тягнули до листопада-грудня, а забезпечили своєчасне фінансування».

Він також наголосив на важливості забезпечення прозорих тендерних процедур, які необхідні для здешевлення будівництва доріг.

«Монополістів у нас бути не може. Єдина позиція – це якість і вартість», - підкреслив Глава держави.

Водночас Порошенко додав, що необхідно забезпечити широке інформування громадськості щодо умов та строків будівництва доріг, що має сприяти повній прозорості використання державних коштів з урахуванням контролю з боку недержавного сектору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-