Кабмін ухвалив Стратегію управління держфінансами до 2021

Кабмін ухвалив Стратегію управління держфінансами до 2021

Укрінформ
Кабінет міністрів на засіданні в середу ухвалив Стратегію управління державними фінансами на 2017-2021 роки.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Впровадження нової Стратегії управління державними фінансами включає запровадження середньострокового бюджетування. Це означатиме розподіл бюджетних ресурсів згідно з пріоритетами розвитку на три роки, а також розробку чітких цілей розвитку на п'ять років та ключових показників ефективності для оцінки імплементації Стратегії", - зазначається в повідомленні.

Метою Стратегії, наголосили в прес-службі Кабміну, є побудова сучасної та ефективної системи управління державними фінансами, яка здатна надавати якісні державні послуги, ефективно акумулювати ресурси та розподіляти їх у чіткій відповідності з пріоритетами розвитку держави у середньо- та довгостроковій перспективі.

Сама стратегія складається з чотирьох частин: дотримання загальної бюджетно-податкової дисципліни; підвищення ефективності розподілу ресурсів; забезпечення ефективного виконання бюджету; підвищення рівня прозорості та підзвітності.

У наступні чотири місяці уряд буде розроблювати Національний план дій з її імплементації на всіх рівнях. Стратегія управління державними фінансами забезпечить високий рівень прозорості та підзвітності усіх державних інституцій і дозволить громадянам здійснювати прямий контроль планування та розподілу бюджетів.

Зазначається, що важливість розробки Стратегії державних фінансів підтримана міжнародними зобов’язаннями України перед ЄС та МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-