Міжнародні резерви за місяць зменшились на $94 мільйони - НБУ

Міжнародні резерви за місяць зменшились на $94 мільйони - НБУ

Укрінформ
Станом на 1 лютого 2017 року міжнародні резерви України становлять 15,445 млрд дол. США та за місяць зменшились на 94 млн дол.

Про це повідомляє прес-служба НБУ. 

"Міжнародні резерви України на 01 лютого 2017 року становили 15 445,0 млн дол. США (в еквіваленті) за попередніми даними", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що у зв'язку з тимчасовими сезонними чинниками на міжбанківському валютному ринку, а також необхідністю здійснення платежів за державним боргом, міжнародні резерви за місяць зменшились на 0,6%.

У січні динаміка міжнародних резервів була сформована двома джерелами факторів. По-перше, зміна обсягу міжнародних резервів відбувалась через проведення Національним банком інтервенцій на міжбанківському валютному ринку. Протягом січня Нацбанк залишався на ринку задля згладжування надмірних коливань на міжбанківському валютному ринку. Так, на початку поточного року, попри сприятливі фундаментальні чинники, тимчасово посилився девальваційний тиск на гривню. Відтак, Національний банк за інтервенціями на міжбанківському валютному ринку України продав 235,8 млн дол. США, т.ч. 3,0 млн дол. США - за інтервенціями у формі запиту найкращого курсу для згладжування надмірних коливань курсу гривні. При цьому Національний банк викупив із ринку 157,8 млн дол. США, т.ч. 11,0 млн дол. США - за інтервенціями у формі запиту найкращого курсу. По-друге, з резервів на здійснення платежів Уряду з обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті було спрямовано 138 млн дол. США. З них 42,3 млн дол. США - на обслуговування за державними цінними паперами ОВДП.

За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3,4 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань, поточних операцій Уряду та Національного банку.

Нагадаємо, міжнародні резерви України на 1 січня 2017 року становили 15 млрд 539 млн. дол. США (в еквіваленті) за попередніми даними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-