НБУ знайшов в Ощаді та Укрексімбанку проблему, як була в Приваті

НБУ знайшов в Ощаді та Укрексімбанку проблему, як була в Приваті

Укрінформ
Проведений у січні 2017 року Національним банком України аналіз стану активів Укрексімбанку та Ощадбанку виявив погіршення якості ряду кредитів протягом 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Аналіз стану активів Укрексімбанку та Ощадбанку, проведений Національним банком України протягом січня 2017 року, виявив погіршення якості ряду кредитів протягом 2016 року", - йдеться в повідомленні.

У регуляторі зазначають, що дисципліна обслуговування кредитів багатьма великими позичальниками суттєво погіршилася, а окремі компанії зупинили обслуговування кредитів.

"Це спричинило зростання потреби у додатковій капіталізації банків у 2017 році. Остаточну суму докапіталізації буде визначено із урахуванням можливих позитивних ефектів реструктуризації частини боргів, проведених на базі закону «Про фінансову реструктуризацію». На даний момент державні банки дотримуються вимог НБУ до розміру регулятивного капіталу", - додають у НБУ.

Як повідомлялося раніше, однією з претензій, що їх висував Нацбанк напередодні націоналізації «Приватбанку» була недостатня якість кредитного портфелю фінустанови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-