Ціна нафти зростає після зниження на 2% в понеділок

Ціна нафти зростає після зниження на 2% в понеділок

Укрінформ
Ціни на нафту трохи виросли під час ранкових торгів у вівторок після вчорашнього зниження більш ніж на 2%, але продовжують торгуватися у вузькому коридорі через відсутність чітких сигналів на ринку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,20 відсотка до $55,85 за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI виросла на 0,23% - до $53,13 за барель.

За словами трейдерів, основну підтримку нафтовим котируванням надає скорочення видобутку у рамках угоди ОПЕК і держав, що не входять до картелю. Члени Організації країн-нафтоекспортерів (ОПЕК) і добувачі поза клубом раніше домовилися понизити виробництво приблизно на 1,8 мільйона барелів на добу заради відновлення балансу на світовому ринку. Видобуток нафти ОПЕК в січні скоротився більш ніж на 1 мільйон барелів, показали розрахунки Рейтер.

Але збільшення видобутку в інших регіонах, у тому числі в США, укупі з уповільненням зростання попиту на сировину загрожують нівелювати зусилля ОПЕК і виробників, що не входять до картелю, вважають трейдери.

"Кількість бурових установок в США зросло максимально за 14 місяців, збільшившись на 20 відсотків після укладання пакту ОПЕК", - сказали аналітики ANZ bank.

Зниження споживання бензину - основного драйвера попиту на нафту - в США також турбує інвесторів. Запаси бензину в США зросли майже на 21 мільйон барелів за перші 27 днів 2017 року проти середнього показника в приблизно 12 мільйонів барелів в 2000-2010 роках, що говорить або про зниження попиту, або про надлишок пропозиції, що зберігається.

Зниження імпорту в Китаї, який разом із США є найбільшим споживачем сировини, також панує над котируваннями, сказали аналітики BMI Research. За їх словами, нафтопереробні потужності в Китаї скоротяться приблизно на 6 відсотків (близько 900.000 барелів на добу) в першій половині 2017 року у зв'язку з сезоном ремонту на місцевих НПЗ і зниженням квот на імпорт для незалежних приватних нафтопереробних заводів - так званих самоварів.

За станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,85 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,87 долара за барель, що на 15 центів вище за рівень закриття торгів ($55,72).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-