Гонтарева розписала

Гонтарева розписала "плюси" підвищеної мінімалки

Укрінформ
Підвищення мінімальної заробітної плати може стати стимулом зростання внутрішнього споживання, а відтак і економічної активності.

Про це йдеться в коментарі голови НБУ Валерії Гонтаревої, наданому в розпорядження Укрінформу.

"Голова НБУ Валерія Гонтарева підкреслила, що це (підвищення мінімальної заробітної плати - ред.) простимулює зростання внутрішнього споживання, а відтак і економічної активності, і через це - зросте попит на робочу силу та підвищить зайнятість в майбутньому", - йдеться в повідомленні.

У НБУ також наголошують, що підвищення мінімальної заробітної плати сприятиме зростанню матеріальних стимулів до повернення на ринок праці осіб, які раніше не шукали роботу саме через недостатність матеріальних стимулів.

Нагадаємо, в оприлюдненому на сайті НБУ інфляційному звіті зазначається, що зростання витрат на оплату праці у зв'язку з підвищенням мінімалки, особливо для малого та середнього бізнесу, призведе до суттєвішого зниження зайнятості, ніж прогнозувалося раніше.

"Загальна чисельність працівників формального сектору економіки в 2017 році скоротиться на 9% порівняно з 2016 роком. Внесок скорочення за рахунок підвищення МЗП становитиме 5,4 в.п. (або близько 630 тис. осіб)", - зазначається у звіті НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-