Політика Трампа може вплинути на гривню - НБУ

Політика Трампа може вплинути на гривню - НБУ

Укрінформ
У Національному банку вважають, що у зовнішньому фінансовому середовищі політика новообраного президента США Дональда Трампа генерує невизначеність.

Про це йдеться в інфляційному звіті, оприлюдненому НБУ.

"У зовнішньому середовищі основну невизначеність генерує політика новообраного президента США Д. Трампа. Більш різкі фіскальні стимули в США можуть призвести до збільшення попиту на сировинні товари у світі. Це позначиться на експортних надходженнях в Україну і курсовій динаміці гривні та матиме прямий вплив на споживчу інфляцію через зміну цін на сировину та імпортовані товари", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку вважають, що водночас більш різка реакція на такі фіскальні імпульси з боку ФРС зумовить жорсткіші фінансові умови для країн, що розвиваються. І якщо для України, ураховуючи обмежений доступ до ринків капіталу, прямий ефект буде мінімальним, то непрямий ефект через подальшу девальвацію та стиснення попиту в країнах - торгових партнерах, суттєво вразливих до змін потоків капіталу (наприклад, Туреччини), може бути достатньо суттєвий, наголосили в НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-