Насалик розповів, як привабити інвесторів у газовидобувну сферу

Насалик розповів, як привабити інвесторів у газовидобувну сферу

Укрінформ
Міністерство енергетики та вугільної промисловості готове створити всі умови для інвесторів у газовидобувній галузі України.

Про це йшлося під час зустрічі міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика як голови Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції з представниками компаній-членів Американської торговельної палати в Україні та Посольства Великої Британії. 

"Ми готові відкрити всі шлюзи, щоб інвестори були зацікавлені прийти і отримати прибуток від інвестицій у газовидобувну галузь України", - зазначив Насалик.

Під час зустрічі обговорено питання про довгострокові і короткострокові плани комісії, законодавчі ініціативи та проблемні аспекти укладання та імплементації угод про розподіл продукції, потенційні аспекти співпраці Міжвідомчої комісії та Американської торговельної палати.

Було обговорено питання, пов’язані із планами щодо роботи комісії, а також поточних проблемних аспектів реалізації проектів у рамках угод про розподіл продукції та можливості співпраці з палатою.

Окремо міністр наголосив на важливості вдосконалення законодавчої бази, зокрема внесення змін до Податкового кодексу України, та створення відповідних умов для підвищення інвестиційної привабливості газовидобувної сфери. «Основна умова – це прибутковість,- підкреслив міністр. – І чим більш привабливими будуть умови для інвесторів, тим скоріше ми розв’яжемо проблеми нашої держави щодо залежності від поставок енергоносіїв».

Під час дискусії Насалик повідомив про наміри щодо корпоратизації управління компаніями та запевнив, що «Укргазвидобування» не буде монопольною компанією.

Читайте також: Блокування залізниці: Насалик запевняє, що вугілля із зони АТО - законне 

«Ті компанії, які будуть входити на ринок, не будуть відчувати монопольного права Укргазвидобування», - наголосив міністр. 

Він додав, що Міжвідомча комісія питання щодо надання дозволу на здійснення видобутку розглядатиме на засадах конкурентоспроможності на конкурсній основі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-