Нафта торгується в мінусі на даних API про зростання запасів в США

Нафта торгується в мінусі на даних API про зростання запасів в США

Укрінформ
Ціни на нафту показують негативну динаміку у середу на даних статистики Американського інституту нафти (API) про зростання запасів в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,23 відсотка до $55,45 за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,19 відсотка - до $52,71 долара за барель.

За даними API, запаси нафти в США виросли на 5,8 мільйона барелів за тиждень, що завершився 27 січня. При цьому запаси бензину збільшилися на 2,9 мільйона барелів, дистилятів - на 2,3 мільйона барелів. Комерційні запаси нафти США тепер знаходяться на позначці 488 мільйонів барелів, тоді як аналітики припускали зростання на 3,3 мільйона барелів.

"Ціни на Brent і WTI швидко розгубили набрані за підсумками попередньої сесії позиції після виходу даних API про зростання запасів нафти, що перевищив прогнози в США", - сказав Джефрі Хеллі з OANDA.

Напередодні нафтові котирування підтримали повідомлення про те, що виробники ОПЕК могли скоротити видобуток більш ніж на 1 мільйон барелів у січні.

Постачання нафти з одинадцяти країн-членів ОПЕК, що узяли на себе зобов'язання зі скорочення видобутку, в середньому становило 30,01 мільйона барелів на добу в січні проти 31,17 мільйона барелів на добу в грудні, показали розрахунки Рейтер у вівторок. Таким чином ОПЕК в січні дотримувалася умов пакту на 82 відсотки. 

Члени Організації країн-нафтоекспортерів (ОПЕК) раніше уперше за вісім років домовилися скоротити видобуток приблизно на 1,2 мільйона барелів на добу заради відновлення балансу на світовому ринку і підтримки цін на сировину. Ті, що не входять до нафтокартелю держави, які приєдналися до пакту ОПЕК, зобов'язалися сумарно скоротити видобуток на 600.000 барелів на добу.

Аналітик AxiTrader Грег Маккена зазначив успішний початок виконання угоди про скорочення видобутку, додавши при цьому, що сумніви в тому, чи зможе ОПЕК знизити виробництво ще більше і слідувати пакту впродовж усієї першої половини 2017 року, залишаються. 

За станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,58 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,66 долара за барель, що на 8 центів вище за рівень закриття торгів ($55,58).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-