Німецький бізнес зацікавлений співпрацювати у сфері енергоефективності - Зубко

Німецький бізнес зацікавлений співпрацювати у сфері енергоефективності - Зубко

Укрінформ
Німецький бізнес зацікавлений у прямих контактах з українськими підприємствами та готовий долучитись до реалізації в Україні спільних проектів з енергоефективності.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко за результатами зустрічі з представниками німецьких бізнесових кіл, що відбулась в рамках офіційного візиту української делегації до ФРН, повідомляє прес-служба урядовця. 

«Німецькі компанії висловили велику зацікавленість у безпосередніх та прямих контактах з українським бізнесом через Німецько-українську промислово-торговельну палату. Щодо енергоефективності, то представники бізнес-кіл Німеччини позитивно оцінили відповідні закони, які сьогодні перебувають на розгляді парламенту, а також ініціативу держави щодо створення додаткових інструментів стимулювання населення до енергоефективних заходів. Є зацікавленість і готовність до співпраці у впровадженні реформи з енергоефективності», - зазначив Зубко.

Він підкреслив, що Німеччина має передовий досвід у сфері енергоефективності, який буде корисним для України.

За словами урядовця, сьогодні близько 1200 німецьких компаній вже працюють в Україні, проте надалі німецький бізнес зацікавлений в активізації співпраці в аграрній галузі, у сферах переробки, IT-технологій та транспортної інфраструктури.

Крім того, він зауважив, що такі компанії як Kromberg&Schubert та Knauf готові брати участь у підготовці кадрів для роботи на німецьких підприємствах.

«Також Україна продовжить співробітництво з банківськими установами. Мова про співпрацю в рамках кредитних портфелів з KfW, а також з ЄБРР, за підтримки якого в Україні реалізовувалось 27 проектів», - зазначив Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-