Укрзалізниця почала рік зі збільшення перевезень

Укрзалізниця почала рік зі збільшення перевезень

Укрінформ
У січні 2017 року Укрзалізниця транспортувала 26,3 млн тонн вантажів та перевезла 27,3 млн пасажирів, що відповідно на 25,9% та на 2% більше показників минулого року.

Про це повідомляється на сайті Укзалізниці з посиланням на директора з економіки та фінансів компанії Андрія Рязанцева.

За словами директора, за підсумками нинішнього року ПАТ "Укрзалізниця" розраховує мати позитивний фінансовий результат й сплатити податків та обов'язкових зборів на 0,7 млрд більше, ніж у 2016 р.

Окрім цього, компанія цьогоріч розпочинає реалізовувати масштабну довгострокову інвестиційну програму для оновлення рухомого складу та інфраструктури, яка розрахована на 2017-2021 роки. Так, за словами Рязанцева, у поточному році буде виготовлено на власних заводах та придбано 9 тисяч вантажних вагонів, що більше, ніж за попередні 8 років. Це генерує 13 млрд грн доходів українським виробникам та збереже чи створить 10 тисяч робочих місць.

"Зношеність рухомого складу висока - близько 90%, тому зусилля будуть спрямовані на відновлення технічного ресурсу компанії. Минулого року вдалося виготовити та придбати загалом 1119 одиниць залізничної техніки. Цього року на оновлення рухомого складу та інфраструктури спрямуємо 27,5 млрд грн ", - розповів директор з економіки та фінансів.

Він також зазначив, що минулого року вдалося підвищити залізничникам зарплату на 20-25%, збільшити обсяги ремонтів рухомого складу, отримати вперше за останні 2 роки позитивний фінансовий результат - понад 300 млн грн чистого прибутку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-