Держфінмоніторинг підозрює, що

Держфінмоніторинг підозрює, що "сім'я" відмила понад 200 мільярдів

Укрінформ
Державна служба фінансового моніторингу викрила фінансові операції, які можуть бути пов'язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом екс-президентом Віктором Януковичем та його оточенням, на суму 201,7 млрд грн.

Про це повідомляє Урядовий портал

"За весь період проведення розслідувань (березень 2014 - грудень 2016 років) стосовно фінансових операцій, проведених колишніми високопосадовцями, підготовлено та направлено до правоохоронних органів України 547 матеріалів (109 узагальнених та 438 додаткових узагальнених матеріалів). Сума фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, та можуть бути пов'язані з учиненням іншого злочину, визначеного КК України, за цими матеріалами становить 201,7 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

За результатами вжитих заходів Держфінмоніторингом за час проведення розслідувань заблоковано на рахунках фізичних та юридичних осіб, які мають зв'язок з Януковичем та колишніми високопосадовцями, кошти в еквіваленті 1,54 млрд дол. США. 

Окрема увага Держфінмоніторингом приділяється пошуку та блокуванню активів колишніх високопосадовців за кордоном. За повідомленнями підрозділів фінансової розвідки інших країн, заблоковано активи колишніх високопосадовців органів влади, місцевого самоврядування України та пов'язаних з ними осіб на загальну суму 107,19 млн доларів США, 15,87 млн євро та 135,01 млн швейцарських франків, зокрема в Австрії, Великій Британії, Латвії, Кіпрі, Італії, Ліхтенштейні, Швейцарії та Нідерландах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-