Нафта дешевшає через збільшення кількості бурових установок у США

Нафта дешевшає через збільшення кількості бурових установок у США

Укрінформ
Ціна нафти знижується у понеділок, продовжуючи відпрацьовувати опубліковані в п'ятницю дані американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes про зростання числа бурових установок у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,57% - до 55,38 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,47% - до 52,92 долара за барель.

Згідно з даними Baker Hughes, за підсумками робочого тижня, що завершився 27 січня, число бурових установок у США зросло на 18 штук, або на 2,5%, до 712 одиниць. У річному вираженні показник виріс на 93 штуки, або на 15%. Кількість нафтових бурових установок збільшилася на 15 одиниць, або на 2,72%, до 566 штук. Число газодобувних установок зросло на три одиниці, або на 2,11%, і становило 145 штук.

"Збільшення видобутку в США не повинно бути несподіваним", - цитує агентство Рейтер неназваних аналітиків банку ANZ. Водночас вони зазначають, що зменшення видобутку нафти країнами ОПЕК істотно перевищить її збільшення в США, що сприятиме скорочення світових запасів, які зросли за останні два роки.

ОПЕК 30 листопада 2016 року домовилася про зниження свого видобутку на 1,2 мільйона барелів на день - до 32,5 мільйона барелів. Країни, що не входять в ОПЕК,  10 грудня погодили скорочення свогої видобутку сумарно на 558 тисяч барелів на добу. Угоду було укладено на перше півріччя 2017 року з можливістю пролонгації.

Станом на 09:45 за київським часом ціну на нафту марки Brent було встановлено на рівні 55,38 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,69 долара за барель, що на 1 цент нижче від рівня закриття торгів ($55,70).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-